20 факта за мен

By Posted on 1 min read

Днес стават 3 години от както се престраших да направя блога си! За мен този ден е малък празник, защото освен че съм създала нещо, което наистина много обичам, то съм и направила първата крачка към това да бъда себе си и да правя това, което обичам без да се притеснявам. Блогът определено много ми помогна през изминалите години – отвори път на креативността ми и ми показа, че няма нищо страшно в това да покажеш кой си на останалите. Благодаря от сърце на всички, които ме следват, четат и подкрепят – за мен това означава адски много!

По повод годишнината на блога, реших да споделя няколко факта за мен, за да може вие- читателите – да добиете по-добра представа за човека зад It’s Julia. Аз самата много обичам да чета такива статии на любими блогъри, защото успявам да разбера малко повече за тях като хора – какво всъщност стои зад вдъхновяващите текстове и красивите снимки… Надявам се и на вас да ви е интересно!

1. Много мразя закъсненията… За мен точността е от изключително значение и ми прави много лошо впечатление, когато някой закъснява за уговорка. И доста често ми се случва да подранявам с 5-10-15 мин, а ако е нещо важно – понякога подранявам с половин-един час (съвсем сериозно!).

2. Винаги закусвам веднага след като стана – независимо дали това ще е в 9,7 или 5 – закуската е задължителна, иначе не мога да върша каквото и да било качествено.

3. Обожавам храната – за мен тя не е просто необходимост, а винаги ѝ се наслаждавам и подбирам много внимателно. 

4. Много обичам да прекарвам време сама със себе си. Даже бих казала, че имам нужда от това – не съм много социална личност и социализирането много често ме изтощава и за да „презаредя батериите“ имам нужда от време сама.

5. Изключително нетърпелива съм – искам всичко да се случва тук, сега и веднага. За жалост, това много често ми изиграва лоша шега.

6. Не обичам бездействието – но понякога до крайност. Самата аз просто не мога да бездействам (много рядко се случва да прекарам цял ден вкъщи, правейки нищо) и даже понякога се ядосвам, когато и някой около мен бездейства.

7. Много съм притеснителна. Не изпитвам толкова срам, колкото притеснение, когато попадна сред непознати хора. Особено сред някаква компания, пък да не говорим за говорене пред хора или нещо такова… 

8. Обичам да действам по план (и то твърде много). Много ми е трудно да съм спонтанна и ако нещо не е планирано предварително, е много малко вероятно да го направя.

9. Мълчалива съм. Не обичам да говоря много, но разбира се, изключение правят най-близките ми, сред които мога и да не млъкна. Но обикновено не виждам смисъл в това да говоря “празни приказки” (а и не умея), затова обичам да слушам и анализирам казаното от останалите.

10. Не мога да върша само едно нещо, което е изключително лошо и много ми пречи. Концентрацията е табу при мен… Дори когато гледам интересен филм/серил си хващам телефона просто защото не мога да се съсредоточа само върху едно нещо. Същото е и с книгите, където обаче ми липсва и търпение и имам чувството, че минава цяла вечност само докато прочета една страница …

11. Амбициозна съм – дори да изпитам гордост от нещо, което съм постигнала, то ще бъде само за миг и бързо ще ми се стори недостатъчно и че трябва да постигна още и още. Не слагам лимити на мечтите и целите си и постоянно искам да надграждам.

12. Смятам, че на моменти съм склонна да се превръщам в работохолик. Както казах, бездействието не е опция за мен и затова се старая постоянно да имам работа. Но на моменти се пренатоварвам от ангажименти – тези месеци, например, освен че имам университет- ходя на работа и на допълнителен курс, а повечето пъти, когато имам свободно време, се старая да го инвестирам в качествен контент за инстаграм. Накрая свободно време почти не ми остава, но пък малко или много това ми харесва.

13. Засега като студент съм работила все като продавач-консултант и мога да се “похваля” с работа в 4 различни магазина/бранда.

14. След като работих като продавач-консултант в Nike, успях да се докосна до sneaker културата и супер много ѝ се изкефих и оцених. Оттогава обръщам много внимание на обувките на хората и като цяло следя какви кецове се появяват на пазара. 

15. Винаги стилът ми на обличане е бил много разнороден – някои дни супер спортен, други – много елегантен и женствен. Все си мислех, че някой ден просто ще разбера кой стил отговаря повече на същността ми, но явно съм смесица от двете по малко, защото се чувствам комфортно и себе си и в двата типа дрехи.

16. Като малка не съм имала село като повечето деца, а прекарвах летата си на язовир Искър на каравани. Може би заради това имам огрооомна слабост към езера и язовири, сгушени в подножието на планини. 

17. Имам по-голям брат, с който винаги сме били много различни, но през последните години започнахме да намираме все повече допирни точки. Той винаги супер много ме е закрилял и се е грижил за мен и от известно време насам го чувствам като единственият човек, който ме разбира и много разчитам на съветите, които ми дава.

18. Обожавам млечен шоколад. Буквално съм пристрастена! Въпреки че се старая да се храня що-годе здравословно, то почти не минава и ден без 1-2 редчета млечен шоколад…

19. Тренирала съм аеробика, латино танци, хип-хоп танци, плуване, бокс, фитнес и това лято се научих да тичам. А отделно мога да карам както зимни ски, така и водни.

20. Много обичам да ставам рано и въобще не мога да стоя до късно вечер. Тотално сутрешен човек съм – например предпочитам да гледам филми и сериали сутрин с кафето и към 9-10ч. да започна да върша работа, от колкото да си пусна нещо преди лягане.

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments
 • Ева
  октомври 15, 2020

  Помня точния ден и ситуация преди три години, когато те открих. Удоволствие е човек да те гледа как се развиваш и с всеки следващ пост и снимка даваш пример за това как всъщност трябва да се правят нещата. Вдъхновение си.
  Надявам се да те чета още дълги, дълги години!

  • itsjulia
   октомври 15, 2020

   Не мога да ти опиша с думи колко щастлива ме направи този коментар! Този тип подкрепа означава безкрайно много …. Благодаря от сърце, че си с мен в това ми начинание!♥️

Previous
Спри да чакаш „подходящия момент“…
20 факта за мен