Спри да чакаш „подходящия момент“…

By Posted on 1 min read

Преди почти една година се сдобих с тази прекрасна, тюркоазена рокля, но чак сега я облякох … Въпреки че беше любов от пръв поглед и нямах търпение да я нося, то все “не идваше подходящият момент”. Бях решила, че трябва да има специален повод за нея – подходящо място и време. И така си чаках месеци наред, а роклята все си стоеше чисто нова в гардероба.

Но в един момент просто се зачудих защо и какво чакам, за да я облека? Щом искам да я нося, защо просто не го правя … Има ли нещо такова като “подходящия повод”? И колкото повече си го мислех, толкова повече си давах сметка, че няма такова нещо!

И всъщност всичките тези разсъждения не важат само за най-обикновена дреха, а за почти всичко в живота. Често се случва да си кажем неща от рода на “когато има подходящ момент”, “когато му дойде времето” или “ще го направя, когато…” . Повечето пъти това са само оправдания – оправдания да не поемем риск или да не предприемаме нещо ново, за да не излизаме от зоната си на комфорт. А това да стоим в зоната си на комфорт, може да се окаже пагобно…

Аз съм човек, силно вярващ в това, че колкото повече се предизвикваме, толкова повече растем и се развиваме. Въпреки че рутината може и да е наш помощник, тя може и да се превърне в най-големия ни враг, защото попадаме в трапа на комфорта и еднотипното ежедневие. Промените може да са трудни, но са необходими – нужно е да бъдем смели и да си позволим да излезнем от комфортната ни зона. 

Ето до какви размисли стигам от една обикновена рокля … Но всъщност често ми се случва да задълбавам така и от подобни елементарни ежедневни неща, да си правя изводи за живота като цяло… Защото често тези „малки“ неща са отражение на по-големите. В крайна сметка, се чувствах страхотно разхождайки тази красива рокля по софийските улици, защото…

…оказва се, че не ни е необходим повод или “подходящ момент”, а просто желание!

Рокля: Plamenna Boutique

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
6 дни, 1600км, 7 града, 14 забележителности
Спри да чакаш „подходящия момент“…