Когато нещата не се случват по план…

By Posted on 1 min read
Миналата седмица с приятеля ми решихме да избягаме от София за 2 дни. Беше спонтанно решение, взето по-предната седмица, след като видяхме в инстаграм снимки на Хотел Морени, който е обновен сравнително наскоро. И така, след като го видяхме, си казахме: какво по-хубаво от това да отидем за една нощувка в планината? И то на 20 мин от София … Взехме по една раница с багаж и отидохме.

Първоначално имах амбиции да наравим поход към Черни връх, но след като прогнозата за времето не беше много хубава, се отказах от тези планове и реших, че просто ще се насладим на природата, ще си починем и ще свърша малко работа, като направя снимки за един български бранд, с който решихме да си колаборираме (за това ще разкажа по-долу в статията).

И така : сряда е, към 10-11 сутринта, в раниците си имаме фотоапарат и кроасани, които си бяхме взели за обяд и … горе-долу това е. Все пак си мислехме, че просто ще се помотаем малко около Алеко и ще поснимаме. Обаче в крайна сметка времето беше страхотно, а черното облаче в далечината хич не изглеждаше заплашително и така неусетно вървяхме вече час и половина по пътеката, а на телефона пишеше, че сме извървяли около 4км…

Природата беше толкова красива, а пътеката толкова приятна – даже по пътя видяхме сръндак, което беше невероятно! И така непланирано тръгнахме на поход – без вода и каквото и да било друго. След почти 2 часа ходене черното облаче в далечината вече не беше нито толкова малко, нито толкова далеч и в мен започна да се прокрадва притеснение.

Стигнахме хижа „Физкултурник“, която не се оказа типичната хижа, в която може да пиеш чай, защото е база на НСА и беше пълна със студенти. Нито можехме да влезнем, нито можехме да си купим вода… Страхът от буря надделя за миг и решихме да поостанем до хижата, ако завали. И така мръзнахме 20-30 мин, докато стоенето на едно място не започна да бъде изнервящо и някак си въобрзих, че в далечината се разяснява и е по-добре да тръгнем наобратно към Алеко.

След още премеждия по пътя, за които няма да навлизам в подробности, се озовахме по пътеката, докато духа вятър, смрачило се е и изглежда, че всеки момент ще ни завали. А, и да не забравяме, че на няколко пъти изгърмя… Стресът в такива моменти хич не е малко! Напред имаше страшна мъгла и ставаше все по-мрачно, а ние вече бяхме извървяли не малко разстояние и единствено ни оставаше да вървим с бърза крачка напред…

Дойде и моментът, в който ни заваля, но както често се случва в планината – точно влезнахме в една горичка и докато излезнем от нея – изведнъж небето беше синьо, а за дъжд и да не става дума! И това в рамките на по-малко от 5мин!

Беше голямо приключение, което ни послужи за урок да не тръгваме неподготвени в планината. След това трябваше да направим непланирано слизане обратно до София и чак тогава да се върнем, за да се настаним в хотела! Този ден протече по съвсем различен начин от планираното, но беше приключение, което винаги ще помня…

Не винаги нещата протичат както ги планираме, но това не означава, че нещо е провалено… Даже понякога нещата се случват по-добре! А когато не е така, просто трябва да гледаме от положителната страна и да се възползваме от ситуацията.

А сега нека ви разкажа малко повече за бранда, който исках да снимаме в планината – става дума за @thebiglittlelamma. Попаднах на тях в инстаграм и се влюбих – винаги съм харесвала бродерии и съм се възхищавала на хората, които могат да творят по този начин с игла и конец. Зад бранда стои Александра Бошнакова, която е на 24 години и е завършила специалност Текстил – изкуство и дизайн в Национална Художествена Академия, а сега е втори курс магистър пак същата специалност. От малка се занимава с ръчно изработени неща, като гривни в техниката макраме и капани за сънища, но в академията се запознава с Бродерията и тя се превръща в нейна любима техника на изразяване.

Преди две години нейната по-малка сестра, Елисавета, изразила желание да избродира нещо на свое старо якенце и така разбрала, че на нея също и се отдава това хоби. И така миналата година по това време създали профила @thebiglittlelamma в Инстаграм, като първоначално идеята била да вдъхват нов живот на стари дрехи чрез бродерии. Постепенно развили тази идея, която прераснала в бранда, който виждаме в момента. Бродират основно върху бели тениски, а наскоро започнаха и да шият сами шапки тип bucket или на български език „шапка идиотка“ и да бродират върху тях.

Погледнете инстаграм профила им, ако искате и вие да се сдобиете с някоя от красотите, които създават, а защо не и да измислите нещо ново – те са винаги отворени към идеи.

(А до петък вечер може да се включите в giveaway-я, който организирам в профила си, където можете да спечелите тениска и шапка с избрана от вас бродерия – включете се тук)

View this post on Instagram

❤️GIVEAWAY TIME❤️ От известно време много исках да направя някакъв giveaway в профила си, но да е такъв, който е обвързан с някой български бранд.😌 Тенденцията да подкрепяме български брандове тук в инстаграм много ми харесва, защото самата аз така успявам да разбера за невероятни български творци.🙌🏻 Така се намерихме с @thebiglittlelamma , в които се влюбих от пръв поглед! Винаги съм обожавала красиви бродерии и много съм се възхищавала на хората, които умеят да творят по този начин с игла и конец…😍 Затова реших, че ще бъде страхотно да направим колаборация с тях, за да зарадваме някой от вас.❤️ Ако искате да спечелите ТЕНИСКА И ШАПКА С ИЗБРАНИ ОТ ВАС БРОДЕРИИ, трябва да: 🤎Следвате мен ( @its.juliapetrova ) и тях ( @thebiglittlelamma )❣️ 🤎Споделите под този пост кои са вашите любими български брандове или просто да отбележите приятел/ка, който/която също би се зарадвал/а на такава тениска и шапка.🥰 Аз, например, избрах тениска с бродерия на лалета, защото са любимите ми цветя…😍🌷 Вие може да разгледата профила на @thebiglittlelamma , за да решите какво бихте избрали, ако спечелите. А защо не и да си измислите нещо ново – @thebiglittlelamma са отворени към идеи!🙈 Можете да коментирате до петък(21.08), когато вечерта ще изтегля победител на случаен принцип от коментарите.🌞 Support your locals!🤍 #giveaway #bulgarianbrand #supportyourlocals #bgbrand #bulgarianblogger

A post shared by J U L I A🦋 (@its.juliapetrova) on

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
Да излезнеш от зоната си на комфорт
Когато нещата не се случват по план…