Грижа за косата. Ревю на Revalid & Pantene

By Posted on 1 min read

От доста време искам да направя подобен пост и най-накрая мисля, че събрах достатъчно полезна информация, която да споделя. Самата аз винаги преди да инвестирам в някакъв продукт, първо търся ревюта и мнения в интернет, така че се надявам да бъда полезна на някого. Ще започна като ви разкажа за моята коса – за боядисване, горене и т.н. А после ще споделя мнение за конкретни продукти – за ампулите и хапчетата против косопад на Revalid и за шампоана и балсама от новата серия Bamboo на Pantene.

МОЯТА КОСА

Що се отнася до косата ми, бих казала, че съм късметлийка – винаги е била гъста, здрава и изключително лесна за оформяне. Последните месеци се поинтересувах повече за различните типове коса и ако трябва да кажа кой тип коса имам то ще бъде 2B (долу ще прикача картинка, за да видите за какво говоря). Или по друг начин казано – начупена.

Започнах да използвам преса редовно от около 3-4 години, като не използвам ежедневно, а само след къпане на косата (което при мен е 2 пъти седмично). От 1 година преди използване на сешоар или преса винаги нанасям термозащитен продукт, като не мога да кажа категорично дали този продукт, който използвам аз, има ефект, но знам, че е важна стъпка за здравето на косата.

Най- „лошото“ нещо, което съм причинявала на косата си е изсветляването- косата ми не загуби до такава степен блясъка си, но стана доста по-суха на допир. Не намерих начин да се справя с това изсушаване, но днес (2 години по-късно) косата ми израстна и почти няма следа от изрусеното, та… единственият ми „проблем“ остана косопадът. Слагам думата в кавички просто защото никога не е бил супер сериозен (на кичури например), но все пак ми падаше повече коса от нормалното.

Тук косата ми е напълно естествена- без сешоар след измиване. В краищата си личат и следите от изсветляването.

Затова реших да прибегна до ампули против косопад, като *за да съм напълно искрена* не исках да инвестирам цяло състояние в нещо такова (което дори не съм сигурна ще има ли ефект), затова реших да изпробвам ампулите на Revalid. Избрах тях защото цената им е доста прилична (50лв за 20 ампули) и отделно преди време бях използвала хапчетата им и бях останала доволна.

За да не стане статията суууупер дълга, ще кажа на кратко впечтленията си, пък ако искате повече детайли, можете да ми пишете.

*снимката не е моя, а е свалена от тук: https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/180

Пишеше, че ампулите трябва да се слагат по 1 сутрин и вечер, но на мен ми се струваше като много голямо количество, затова разделях една ампула на две – половината сутрин и останалото – вечер. А хапчетата си ги взимах по разписание – по 3 на ден.

Имше ли ефект? Минимален. Бих ли си купила отново продукти на Revalid? По-скоро не. Но… пишеше, че тази терапия трябва да се прави около 3 месеца, а аз имах търпение само за месец и половина, което ми струваше около 150лв, та реших, че не си заслужава, имайки предвид резултатите, които виждах.

В крайна сметка косата ми порасна малко повече от обикновено след този месец и половина и нещо, което в последно време забелязвам – косата ми е по-лъскава и мека отвсякога и подозирам, че продуктите на Revalid  допринесоха за това.

Преди терапията с Revalid и След (месец и половина разлика)

Но косопадът не изчезна напълно, затова не бих казала, че ампулите си свършиха работата. Но това беше моето преживяване с тях – може и да не съм подходила достатъчно сериозно и заради това да не е имало ефект. А и Revalid предлагат цяла серия шампоани и балсами за косопад и най-вероятно ако човек инвестира средства и време във всичко, ефект ще има.

Друго нещо, за което ще споделя мнение са шампоана и балсама от новата серия на Pantene- Pro-V Miracle с бамбук, които ми бяха изпратени за тест и честно казано след първото къпане бях леко скептично настроена. В момента обаче са ми много любими (както и на мама) и като свършат обмислям да си ги купя! 🙂 Редуам ги с едни други шампоани и тези на Pantene правят косата ми по-мека и лъскава и нещо, което ми харесва в тях, е това, че не съдържат парабени и силикони, защото за къдравите коси те не са много полезни и често пречат на къдриците да се оформят. Още един плюс на тези продукти е миризмата – много обичам, когато косата ми мирише на шампоана дори и след къпане, а аромата на тази серия на Pantene се задържа поне един ден след миене на косата.

И накрая да обобща всичко, което правя за красива и здрава коса:

*а в бъдеще мога да направя още една статия, в която да споделя в детайли и за другите продукти, които използвам*

– миене само 2 пъти седмично, а не всеки ден
– използване на преса/маша най-много 2 пъти седмично
– използване на термозащита
– използване на олио (най-често арганово)
– маска за коса от време на време ( с кокосово масло )
– рядко използване на сухи шампоани

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Sign up to receive new posts straight to your inbox !

Previous
Stance Socks – много повече от просто чорапи
Грижа за косата. Ревю на Revalid & Pantene