Stance Socks – много повече от просто чорапи

By Posted on 1 min read
Дълго време чорапите не бяха нищо важно и вълнуващо, но това не е така от няколко години насам. Чорапите се превърнаха в любим аксесоар на мнозина и вече повечето хора ги носят с увереност, без да се опитват да ги скрият. Това е така благодарение на няколко бранда, които ни накараха да погледнем на чорапите по съвсем различен начин. Един от тях е Stance. Преди близо 10 години основателите на популярната марка решили, че е крайно време да дадат на забравения аксесоар, който винаги е бил просто необходимост – шанс да блесне.

Stance е основана през 2009 г. от Джеф Кърл, Джон Уилсън, Аарон Хенингс, Райън Кингман и Тейлър Шупе. Tе видяли възможност да развият категория в модата, която смятали, че е винаги пренебрегвана от по-голямата част от индустрията. Всичко започнало с една среща между Джеф Кърл и Джон Уилсън, на която Кърл искал да сподели новата си бизнес идея.

„Просто седях там, докато той говореше около час – изядох цялата си закуска и си мислех: „Този човек някога ще ми каже ли за какво точно става дума?“, казва Уилсън за срещата им. „Познавахме се от известно време и Джеф работеше в компанията Skullcandy, така че бях сигурен, че ми говори за потребителска електроника. За някое готино ново устройство. Тогава той каза най-нискотехнологичното възможно нещо. Мислех, че се шегува. Чаках го да започне да се смее, но той продължи да говори. Тогава осъзнах, че той е напълно сериозен – става дума за чорапи.“

Голямата идея на Кърл всъщност се родила докато бил в универсален магазин. „Отидох до Target. Започнах да разглеждам различни категории … Когато разгледах чорапите, всичко беше черно, бяло, кафяво, сиво, евентуално с аргилев принт отдолу, предлагано в найлонови торбички и наистина евтино. Това ми напомни за момента, когато Skullcandy за първи път стартира през 2003 г. Тогава слушалките бяха все черни или сребърни и всички приличаха на потребителска електроника. Когато Skullcandy излезе с ярките щампи, те бяха толкова различни от всичко останало на пазара. Мислех си, че можем да направим това за чорапите, защото всички ги подценяват.“

И така Stance Socks се възползвали от дотогава скучната категория, която била пренебрегната от много марки дрехи и я разчупили чрез дизайн и функционалност. Преди да стартират Stance създали SHRED (Sock, Hosiery, Research, Engineering, and Development) Lab- иновационно пространство, което позволява на марката да направи чорапи на следващо ниво. Stance проектирали гама от чорапи за лайфстайл, които не само осигуряват мобилност и ежедневен комфорт, но се открояват сред категорията си с привлекателни графики и цветове. В рамките на SHRED Lab Stance разработили патентован процес, наречен „INprint“, който директно сублимира изображения върху прежда, което позволи на компанията да възпроизвежда снимки на легенди от НБА върху чорапи, което подпомогна за осигуряването на сделка с НБА.

„Ние сме онази малка компания за чорапи, която е първата, която има своето лого на всеки играч на корта на НБА“,

казва изпълнителният вицепрезидент на Stance.

Месеца преди да сключи сделката с НБА, Stance вече били продали над 36 милиона чифта чорапи и току-що били събрали 50 милиона долара, с които да разширят бранда и за бельо за мъже. Работят и с известни знаменитости като Риана и Били Айлиш, както и с дизайнери, артисти и разбира се, спортисти. Предлагат своите чорапи в 7500 различни места за търговия на дребно. А през 2017г. печелят титлата най-добрите чорапи на годината, заради почитта си към рапъра Gucci Mane.

Заедно с Footcourt решихме да зарадваме 4-ма с по 2 чифта чорапи Stance. Ако сте им фенове или искате да се убедите в това колко добър бранд са, можете да отидете в инстаграм профила ми (@its.juliapetrova), за да се включите в Giveaway-я.

А в следващата публикация тук в блога може да видите как аз обичам да нося такива чорапи.😋

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
LBD – Малка черна рокля
Stance Socks – много повече от просто чорапи