In appreciation of 2019

By Posted on 1 min read

От както имам блог (тоест вече 2 години) правя нещо като обобщение на изминалата година. Споделям нещата, които съм научила или най-важните неща, които съм преживяла в нещо наподобаващо класация. Все си мислех, че оттук нататък всяка година ще правя подобен обзор, но още на третата година ще разваля леко тази традиция.

Досега винаги назовавах конкретно преживяванията си, но тази година по-скоро ще се опитам да ви предам емоциите и изводите, до които съм стигнала. 2019-та беше най-тежката и емоционална година досега. Няма емоция, която не просто да съм изпитала, но и да не ме е превзела напълно в даден момент. Чувствах толкова силно, че на моменти се давех в емоциите си. Сблъсках се с живота, такъв какъвто е в действителност – труден и вечна борба, но и адски хубав и заслужаващ всяка трудност, която ни се появява по пътя.

Оставих някои хора в миналото, а други дойдоха в живота ми и направиха всичко някак по-леко и по-весело. Взаимотношенията ми с близките ми се променяха, така че накрая да осъзная какво е важно и какво всъщност е любовта. Повече работих отколкото почивах, но не се оплаквам, защото разбрах какво означава да си възрастен. Оцених времето си, оцених и хората, с които го споделям. Разбрах, че въпреки че даваш всичко от себе си, това „всичко“ понякога няма да е достатъчно за някои хора. Установих, че разстоянието наистина може да не е фактор, стига да намерите правилния начин на комуникация. Открих нови интереси и нови посоки на развитие. И научих, че за нашето собствено щастие сме отговорни само и единствено ние.

И това са само част от нещата, които научих през 2019-та … Сблъсках се с толкова различни хора и съм много благодарна както на тези, които ми бяха приятели и бяха до мен в най-трудните ми моменти, така и на онези, които ме научиха, че не винаги ще бъдеш харесван или оценен.

Пожелавам си 2020-та да е по-щастлива и по-спокойна, но и тя също да е наситена с преживявания и уроци.

Защото когато чувстваш, когато се сблъскваш с трудности и се справяш с тях – тогава се чувсташ най-жив. Чувстваш, че живееш, а не че просто съществуваш.

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
Уют в дома, уют в душата
In appreciation of 2019