Нека силата бъде с теб /Nike Air Force 1/

Време е за ново модно вдъхновение, но този път реших да разчупя нещата и идеята, която ще ви дам за аутфит, ще бъде съчетана и с малко интересна информация за елемент от тоалета.

Основният акцент в днешната визия е една от класиките на Nike, а именно Air Force 1.  Тези кецове са един от вечните модели на марката и може би леко закъсняла – чак тази година си купих и успях да ги оценя. В момента са любимите ми обувки и обожавам да ги включвам в различни визии.

Днешната визия е малко по-edgy. Този тип панталон е една от най-носените ми тенденции в последно време. Интересното е, че години наред червеното не беше моят цвят и що се отнасяше до дрехи го избягвах. Но от както се сдобих с този модел на Nike, червеното започна да завладява гардероба ми и както в началото този панталон ми се струваше твърде ярък и дързък, то сега е любим артикул, който не мога да спра да нося. Тениската и суитчера както виждате отново са Nike -в последно време определено комфортните и по-спортни визии са ми по-любими.

Стига толкова обяснения за аутфита – сега ще ви споделя малко интересни факти за любимия на мнозина модел на Nike – Air Force 1.

Air Force 1 е първоначално издадена през 1982, като дизайнът ѝ бил създаден от един от най-добрите дизайнери на Nike, а именно Брус Килгор.
Името на модела е препратка към самолета, в който летял Роналд Рейгън- президента на САЩ. Първоначално създадена за баскетбол, постепенно придобила по-голяма популярност, особено след като пред 1983 на пазара се появила и ниската версия на обувката, която допаднала на хората още повече. През 2000-та Air Force 1 вече била глобална икона, благодарение на приемането на модела от хип-хоп общността. А днес Air Force 1 прави по над 1 милиард долара приходи за Nike.

След пускането си през 1982 г. Nike привлече шестима играчи от НБА, за да въведат AF1. Сега известни като „the original six”, групата се състои от Моузес Малоун(Philadelphia 76ers) , Mychal Tompson (Portland Trail Blazers), Боби Джоунс ( Philadelphia 76ers), Калвин Нат(Portland Trail Blazers) , Джамал Уилкс (LA Lakers) и Майкъл Купър (LA Lakers). За да подкрепят и пуснат на пазара новата обувка, всеки от шестте играчи получил първия AF1 в бяло / сиво оцветяване.

Nike Air Force 1 High
Както споменах първият Air Force, който се появил през 1982 бил висок и се целил към баскетболния пазар. Моделът бил иновативен що се отнася до баскетболни обувки и след почти 40 години, все още се използва.


Nike Air Force 1 Low
През 1983 излязла и ниската версия на модела. Производството на тази версия на Air Force приключила през ‘84, но поради огромното търсене Nike върнали модела през ‘86. През 90-те този модел бил идолизиран от едни от най-успешните рап изпълнители и така Air Force 1 Low достигнал нови висоти. 


Nike Air Force 1 Suede
Това е първокласна преработка на класическия нисък модел. Смяната на горната част от твърда кожа с мека кожа от велур е необходима промяна на класическия модел, за да го запази търсен последните 40 години.


Nike Air Force 1 Flyknit
Променяйки визията и подобрявайки ефективността, Air Force 1 Flyknit издига модела повече отвсякога. Премахвайки класическата кожена горна част за по-лека и дишаща материя, Air Force 1 се превръща в must-have както за корта, така и за уличните модни визии.


Nike Air Force 1 LV8
Този модел съчетава различни материи, за да се получат интересни и нестандартни модели. LV8s се състоят от здрава кожена горна част с различни текстилни детайли на пръстите и страничните части за контрастен вид и усещане.

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
Balance is the key.
Нека силата бъде с теб /Nike Air Force 1/