Моите go-to заведения в София (instagramable и някои не толкова)

Някои от вас може би са разбрали, но едно от хобитата ми е да пробвам нови заведения. Много обичам хубавата храна в приятна атмосфера, но въпреки че като класическо момиче от 2019 обичам готините instagramable местенца – много обичам и онези заведения,за които по-скоро родителите ни знаят и където е по-вероятно в менюто да има пълнени чушки и каварма от колкото авокадо тост и smoothie bowl. Та в днешната публикация реших да споделя любимите си заведения в София, които често посещавам. За някои от тях със сигурност сте чували, други пък ще са съвсем нови за вас. Някои са перфектни за brunch, други пък по-скоро за обяд или вечеря по семейно в битова обстановка.

1.Фабрика Дъга

Всеки, който ме познава, знае, че това е най-любимото ми заведение. Обожавам обстановката, местоположението и вкусните сандвичи и мекиците, разбира се. Освен това кафето там е едно от най-вкусните, които съм пробвала!

ул. „Веслец“ 10 ; ул. „Шейново“ 13B

2. Raffy

Това заведение беше супер актуално преди няколко години и въпреки че вече не се говори чак толкова за него – все още е винаги пълно. Определено това е go-to място за мен. Вкусно е, менюто е доста разнообразно и цените са напълно достъпни. Мястото винаги е имало един косур и това е обслужването, но все пак си остава едно от любимите ми. 

бул. Витоша 18 ; бул. „Симеоновско шосе“ 97Б ; ул. ,,Ангел Кънчев” 11 ;
ул. „Шипка“ 9

3. Made in blue

Друг мой фаворит! И това не е нещо ново за голяма част от вас, но Made in blue винаги ще има специално място в сърцето ми. Цените не са много ниски и може би заради това не е чак толкова често посещавано от мен, но все пак смятам, че си заслужават и че мястото няма равно.

ул. „Юрий Венелин“ 6

4. Garden house

Това е първото място, което ще спомена днес и за което не съм чувала от никого из социалните мрежи. Намира се точно до НДК, срещу популярните пици на парче в началото на Витошка. Менюто е супер нестандартно и различно и е едно от go-to местата ни с най-добрите ми приятелки. 

бул. Витоша 69

5. Пицария Чичовци

А това е любимото ни семейно заведение. Много често с родителите ми и брат ми се организираме някой уикенд и отиваме да обядваме там. Заведението далеч не е ново, а пиците определено са на ниво. Повечето неща от менюто са вкусни – на мен най-любима ми е Мексиканската салата и винаги си я поръчвам. Пицарията се намира в подножието на Витоша и е перфектното място, когато сте били на разходка в планината.

кв. Драгалевци, ул. Цар Ив. Александър 5


6. Старата круша

Друго любимо заведение на цялото ми семейство. Въпреки че няма нищо instagramable в него и няма нищо общо със социалните мрежи – винаги е пълно. Тук разчитат на старомодната реклама, а именно качество и препоръки между приятели. Винаги част от менюто е с традиционните домашни ястия и като любители на традиционната българска кухня, цялото семейство много оценяваме това.

ул. „Беловодски път“ 6, 1616 в.з. Беловодски път


7. Салатерия

И завършвам със Салатерия, която не е заведение, а се намира в мол Парадайс в къта за хранене. Там предлагат супи и салати и вече повече от година е най-любимото ми място за крем супи. Често се случва да отида в мола само за да обядвам/вечерям от супите им. Определено е go-to местенце, когато не знам какво ми се яде. Ако обичате крем супи колкото мен – препоръчвам и с двете си ръце да пробвате техните! 

Както и преди съм споменавала – голям ценител съм на храната и кажи-речи почти няма нещо, което да не обичам. Затова и всички заведения, които ви представих днес са толкова различни едно от друго. Определено има още много, много заведения, които да пробвам и има още няколко, които също са ми любими, но за тях ще си говорим по-натам. 

Желая ви хубав уикенд!

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
Моето тяло, моят храм
Моите go-to заведения в София (instagramable и някои не толкова)