“Няма по-хубав аксесоар от усмивката и по-хубава дреха от увереността.” 

Сигурна съм, че не съм единствената, която вече години наред води вътрешна борба със себе си, с притеснението и липсата на увереност. Мисля си, че всеки човек на моменти се чувства некомфортно в тялото си, не харесва човека, в който се е превърнал или просто не е удовлетворен от ежедневието си. Всичко това често води до ниско самочувствие, което пък само по себе си носи изпуснати възможмости и запознанства и чувство на потиснатост. 

Днес реших да си поговорим за това как човек може да стане уверен и да се чувства добре и кои са нещата, които през годините успяха да ме изградят като самоуверена личност. (но разбира се, и аз като всеки, имам своите моменти, в които се чувствам разколебана и неуверена)


Нещото, което на мен най-много ми помага в последно време да се чувствам добре, е фактът, че знам, че полагам усилия. 

1.ПОЛАГАМ УСИЛИЯ ЗА ЗДРАВЕТО СИ.

Храня се здравословно, спортувам и се старая да пия вода. 

2.ГРИЖА СЕ ЗА КОЖАТА И КОСАТА СИ.

Освен че полагам грижа отвътре навън, се старая да използвам и правилните продукти и грижа за кожата и косата си, така че да изглеждат по-възможно най-добрия начин. 

3.НАМЕРИЛА СЪМ ДРЕХИТЕ, КОИТО МИ ХАРЕСВАТ И ПОЛАГАМ УСИЛИЯ ЗА ВЪНШНИЯ СИ ВИД.     

Това също е нещо важно – всеки е индивидуален и увереността на всеки не се диктува от тенденциите и модата толкова, колкото от личното чувство на комфорт в определени дрехи. 

4.ВСЕКИ ДЕН РАБОТЯ УСЪРДНО ЗА МЕЧТИТЕ СИ. 

Това е едно от най-важните неща за мен. Трябва да призная, че в последно време се чувствам леко непродуктивна, но все пак полагам усилия що се отнася до сбъдване на мечтите си. Както не веднъж съм споменавала – продуктивността е едно от най-хубавите неща за мен и именно тя ме кара да се чувствам самоуверена, защото знам, че полагам усилия и се трудя. 

5.ЗНАМ, ЧЕ АКО ЧОВЕК НЕ СЕ ОБИЧА И НЕ СЕ ВЪЗПРИЕМА КАКЪВТО Е, ТО НЯМА КАК ОКОЛНИТЕ ДА ГО НАПРАВЯТ. 

И да – това е от онези клишета, които обаче не случайно са станали такива. Огромен привърженик съм на идеята, че човек трябва да се научи да се обича какъвто е и да не изпитва потребността да се вписва в чужди стандарти. Всеки трябва да работи над себе си и да се развива заради себе си, за да може да постига нови и нови цели и да израства като човек, а не да насочва тази енергия в негативни мисли и в опити да покрива нечии критерии. 

Разбира се, като всяко нещо в живота – всичко трябва да е в умерени количества. Това важи както и за моите малки стъпки, които са ми помогнали да съм уверена, така и за увереността като цяло.

Самочувствието наистина е нещо, което можеш да си дадеш САМ. Ако някой си мисли, че то зависи от околните, бих казала, че силно греши и всъщност е точно обратното.

Тук работи законът на привличането – когато си уверен, хората виждат това. Според мен увереността променя драстично хората не само като личности, но и като излъчване. Хората казват, че няма по-красив аксесоар от усмивката, но аз бих казала същото и за увереността. Затова нека леко перафразираме и кажем, че с каквото и да сте облечени, НЯМА ПО-КРАСИВА ДРЕХА ОТ УВЕРЕНОСТТА.

Снимки: @picsbyjuliet

XOXO
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

What do you think?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

No Comments Yet.

Previous
Rome diary
Confidence 101